Η τηλεόραση της μαμάς μου

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Τρίτη, 21/12/2010 23:31

από το blog της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για την τηλεόραση της μαμάς μου. Ακούγεται σαν έκθεση της πρώτης δημοτικού αλλά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ μια πιο ειλικρινή και σταράτη δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα. Xηρ μη αουτ! που λένε και οι Άγγλοι..

Η παμπάλαιη τηλεόραση της μαμάς λοιπόν έχει χαλάσει εδώ και λίγο καιρό και παραμορφώνει ανελέητα κάθε τι που εμφανίζεται στο γυαλί. (Στο κυρτό χοντρό γυαλί της που ουδεμία σχέση έχει με τις σημερινές flat οθόνες - μικρή επισήμανση για τους νεότερους).

Περισσότερα

 

Απεργία δημοσιογράφων: δεν χάνουν τη θέση τους, χάνουν τη δουλειά τους

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Παρασκευή, 17/12/2010 15:53

του Αντρέα Στάιου

Έβλεπα τις προάλλες τηλεόραση. Δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία τι ακριβώς. Δεν το θυμάμαι καν … Μάλλον ειδήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι λίγες μέρες μετά που είχαν (όπως αυτές τις μέρες) απεργία οι δημοσιογράφοι συνειδητοποίησα ότι οι καθημερινές μου συνήθειες ενημέρωσης δεν μεταβλήθηκαν σημαντικά. Το αντίθετο μάλιστα. Ενισχύθηκαν. Συνέχισα να διαβάζω τα ίδια sites, να στέλνω και να παίρνω tweets με νέα που μου αρέσουν και με ενδιαφέρουν καθώς και να λαμβάνω feeds από διάφορα sites του εξωτερικού.

Παράλληλα παρατήρησα ότι κάποια sites συνέχισαν την ενημέρωση των επισκεπτών τους κανονικά. Δεν ξέρω αν απασχολούν δημοσιογράφους ή κάτι άλλο. Πως “παράγουν” την είδηση. Δεν μου πέφτει φυσικά και λόγος γιατί δεν κάνουν απεργία. Μεγάλη ιστορία…

Περισσότερα

 

Οι φοιτητικές ταραχές στην Αγγλία για τα δίδακτρα (κι εμείς)

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Δευτέρα, 13/12/2010 15:46

 του Φοίβου Καρζή

Μια φωτογραφία. "Με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους συνέλαβε ο φακός την Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλια και το Πρίγκιπα Κάρολο να επιβαίνουν στην βασιλική Rolls Royce". Οι φοιτητές κυνήγησαν τον Κάρολο. Αλλά η δουλειά δεν έγινε. Ο νόμος που ήθελαν να ανατρέψουν πέρασε. Εγκρίθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τα δίδακτρα. Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές κατέβηκαν και σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων της Βρετανίας και διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων προβλέπει τον τριπλασιασμό των διδάκτρων των πανεπιστημίων από το 2011. 

Περισσότερα

   

Καφές και κρίση

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Δευτέρα, 06/12/2010 21:05

γράφει η Ελένη Τριανταφυλλοπούλου

'Οποιος έχει βρεθεί σε φάση ημιαπασχόλησης ή ανεργίας - και δυστυχώς είμαστε πολλοί - έχει πολλάκις πιάσει τον εαυτό του να φυλλομετρά και να στοχάζεται πάνω απο το Business section της Χρυσής Ευκαιρίας πρός αναζήτηση της πολυπόθητης εργασιακής προοπτικής. Θολά και βαθιά νερά είναι η αλήθεια στους χαλεπούς καιρούς των απολύσεων και των ατελείωτων 'μέτρων' που παραπέμπουν περισσότερο σε κάσα και λιγότερο σε προοπτική, αλλά τέλος πάντων τα νερά θέλουν κολύμπι και το κολύμπι κουράγιο.

Ένα σημαντικό μέρος αυτής της τελετουργίας ανεύρεσης εργασίας λαμβάνει χώρα στα καφέ της πόλης. Τα καφέ με τον συνωστισμό, τις κλεφτές ματιές, τα laptop, τα All Star, τα παιδιά με τα χαρτομάντιλα, τα τριαντάφυλλα, τα cd, τα στυλό, τη βαβούρα, το αφρόγαλο και τις σοκολατόπιτες. Ότι καλύτερο, ενάντια στην απομόνωση που καμιά φορά ακολουθεί την ανεργία, την ερωτική απογοήτευση, ενίοτε και το γήρας! (ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ).

Περισσότερα

 

Η επικαιρότητα της ανάμνησης: όχι μόνο πού είμαστε, αλλά και πού (θα) ήμασταν...

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Κυριακή, 05/12/2010 12:52

του Φοίβου Καρζή

Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, ειδικά αυτή την περίοδο οι αναμνήσεις είναι κάτι εξαιρετικά επίκαιρο. Γιατί μέσα στο βυθό της κρίσης, την ώρα που η πίεση κάνει μια χώρα να αμφιταλαντεύεται ξανά και να αναρωτιέται

μήπως θα ήταν καλύτερα να εγκαταλείψει την προσπάθεια,

μήπως θα ήταν καλύτερα να παραιτηθεί από το δικαίωμα στην επιβίωση,

μήπως θα ήταν πιο απλό να τραβήξουμε τη σκανδάλη από το περίφημο πιστόλι,

μήπως θα ήταν καλύτερα να δώσουμε ένα τέλος στο μαρτύριό μας φεσώνοντας τους άλλους και αυτοκτονώντας ως χώρα...

... τώρα στην μεγάλη ανηφοριά ενός δρόμου που κανείς δεν μπορεί με σαφήνεια και βεβαιότητα να πει πόσο μακρύς θα είναι – και που (εδώ ένα γιγαντιαίο πολιτικό έλλειμμα) κανείς δεν έχει εξηγήσει προς τα πού ακριβώς οδηγεί, οι αναμνήσεις είναι η αιχμή της επικαιρότητας. Γιατί η Ελλάδα μοιάζει έτοιμη να λιγοψυχήσει και να αφήσει το σκοινί, ενώ έχει υπομείνει τους πρώτους ανυπόφορους πόνους της εξόδου από τη θανατηφόρα κινούμενη άμμο του χρέους;

Περισσότερα

   

Σελίδα 6 από 51

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ