Συναισθηματικό lifting

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Πέμπτη, 27/01/2011 16:43

της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Είναι κάποιες ειδήσεις ώρες ώρες που περνάνε στα ψιλά των εφημερίδων αν και εμπεριέχουν καρπερά σποράκια μελλοντικών ανακαλύψεων, συθέμελων ανατρο-πών, ακόμα και τη δύναμη να αλλάξουν για πάντα τη ζωή έτσι όπως την ξέρουμε.
Ένα αργόσχολο μάτι μπορεί να περιπλανηθεί αδιάφορα πάνω απ την «άχρηστη πληροφορία της ημέρας» και να σκάσει πλαδαρά πάνω σε κάτι πιο συνταρακτικό. Όπως «Το τελευταίο συνέδριο των συνδικαλιστών του Συνασπισμού» ή «Η επίσκεψη Σαμαρά στο προεδρικό μέγαρο», ας πούμε...

Περισσότερα

 

10 χρόνια Wikipedia: μια επανάσταση της γνώσης και της ανοιχτής κοινότητας

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Παρασκευή, 21/01/2011 11:43

του Φοίβου Καρζή

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την ίδρυση της Wikipedia, της ανοιχτής και διαρκώς ανανεούμενης από την κοινότητα των χρηστών διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας. Γράφτηκαν κάποια σχόλια, νομίζω όχι αρκετά στον ελληνικό τύπο, για τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας και το μέγεθος της αλλαγής που έφερε στον κόσμο της γνώσης.

Περισσότερα

 

Τι είδους κέντρο ερευνών της Microsoft χρειάζεται η Ελλάδα;

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Δευτέρα, 17/01/2011 19:25

του Φοίβου Καρζή

Διάβασα πρόσφατα για το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft. Ότι μεταφέρεται από το κέντρο της Αθήνας στα γραφεία της Εταιρείας στο Μαρούσι και υπάρχει μια ερμηνεία (δεν την υιοθετώ και ελπίζω να μην ισχύει) ότι αυτό σηματοδοτεί συρρίκνωσή του, εξαιτίας της διάψευσης των προσδοκιών της εταιρείας για στενότερη συνεργασία -δηλαδή περισσότερες συμβάσεις- με το Δημόσιο, μετά την επίσκεψη του Μπιλ Γκέητς στην Ελλάδα το 2008, που είχε πολλά ταρατατζούμ και ομιλίες και Μέγαρα και γκράντε συναντήσεις, αλλά από ουσία δεν είδα και πολλά πράγματα. 

Περισσότερα

   

Ποδηλατικός 'Χαφιές'

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Δευτέρα, 10/01/2011 17:22

της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Δεν είμαι κουτσομπόλα. Ούτε και θέλω να παρακολουθώ τι λέει ο κόσμος. Να στήνω αυτί για να ακούσω τις κουβέντες του διπλανού. Δεν το θέλω αλλά συμβαίνει, κυρίως εξαιτίας του ποδηλάτου, με το οποίο έχω σταδιακά αντικαταστήσει τις δυσκίνητες αστικές συγκοινωνίες.

Διαπίστωσα ότι το Κέντρο τελικά δεν είναι και τόσο μακριά, ο Προαστιακός βοηθά τις Κυριακάτικες ποδηλατοβόλτες και η Ποσειδώνος είναι ένας ωραίος ποδηλατόδρομος με εσωτερικά δρομάκια κατά μήκος της παραλίας που σε κρατούν μακριά από τους έγκαυλους της ασφάλτου.

Περισσότερα

 

Απέναντι στο "φράχτη" του Έβρου: η μετανάστευση, ο ρατσισμός και η πραγματικότητα

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Κυριακή, 09/01/2011 20:58

του Φοίβου Καρζή

Προσπάθησα να μη γράψω για τον περίφημο “φράχτη” - γιατί δεν κρύβω πως αισθάνθηκα αμηχανία στο άκουσμα της είδησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύμβολο είναι κακό. Πιάνεται η ψυχή του ανθρώπου στην ιδέα ότι χρειάζεται να φτιάχνουμε φράχτες – σήμερα στον Έβρο, αύριο πού, στον Άγιο Παντελεήμονα ή ανάμεσα στο σαλόνι και το δωμάτιο υπηρεσίας (της οποίας η εθνικότητα διόλου δεν μας ενοχλεί στο βαθμό που δεν ζητάει αύξηση, ένσημα και σκουπίζει καλά την κουζίνα).

Το σύμβολο είναι κακό και επειδή παραπέμπει ευθέως σε άλλους φράχτες – τον περίφημο ισραηλινό για παράδειγμα, που είναι λυπηρό αλλά αποδείχτηκε στυγνά αποτελεσματικός. Ο φράχτης είναι δείγμα, έμβλημα και όργανο καταπίεσης. Αλλά η καταπίεση υπάρχει και χωρίς το φράχτη. Και στο βαθμό που τα εθνικά κράτη παραμένουν ο βασικός τρόπος πολιτικής συγκρότησης του κόσμου στον οποίο ζούμε, η μετανάστευση, όπως πάντοτε στην ιστορία, ήταν και παραμένει μια ιστορία βίας.

Περισσότερα

   

Σελίδα 5 από 51

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ