Αντιπαθώ το facebook: μια iστορία αποσύνδεσης

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Τετάρτη, 09/03/2011 21:07

της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Προσπαθώ εδώ και καιρό να γράψω κάτι για το facebook. Ξεκινώ, υποχωρώ και γενικώς κάνω κύκλους γύρω από μια ενστικτώδη αντιπάθεια για το μέσο. Βλέπω κόσμο κολλημένο στις οθόνες για να μην πούμε για τους νεότερους που το facebook έχει γίνει κάτι σαν τρίτο χέρι και το φίλτρο μέσα απ’ το οποίο περνά η καθημερινότητά τους. Επιτρέψτε μου να ομολογήσω ότι αντιπαθώ το facebook και όλα τα chat τύπου facebook.

Περισσότερα

 

Η Γερμανία και το ευρώ

Τρίτη, 08/03/2011 11:20

του Φοίβου Καρζή

* Η συζήτηση για την Ευρώπη έχει φτάσει εκεί που οδηγούσε από την αρχή η θέσμιση του ευρώ: στην ανάγκη ύπαρξης ενός οιονεί κράτους πίσω από το ενιαίο νόμισμα.

* Οι θέσεις της Μέρκελ από πολιτική άποψη συνιστούν ανατροπή των βασικών συντεταγμένων, των θεμελιωδών ανταλλαγών πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η δημιουργία της ενιαίας Ευρώπης.

* Είναι περισσότερο από πιθανό ένα ξήλωμα του "σχεδίου ευρώ" να οδηγήσει σε πανευρωπαϊκή υποτροπή, όπου η πολιτική συνεργασία θα ατονήσει και η Ευρώπη των 27 θα εξελιχθεί σε κέλυφος χωρίς περιεχόμενο...

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Περισσότερα

 

Καντάφι: η τρέλα της εξουσίας

Τετάρτη, 02/03/2011 12:42

 του Φοίβου Καρζή

Τα χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μακρινή εποχή που ο κελεμπιοφορεμένος ηγέτης, ο κατασκηνωτής στις αυλές των προεδρικών μεγάρων που επισκεπτόταν για να μη χάσει την επαφή με την παράδοση και την καταγωγή του, ο εντολέας της κατάρριψης του Μπόινγκ της Πανάμ στο Λόκερμπι ήταν οικείο πρόσωπο.

Περισσότερα

   

Η εβδομάδα που χάθηκε η μπάλα...

Σάββατο, 19/02/2011 18:58

του Φοίβου Καρζή

Εδώ και καιρό, ειδικά από την εποχή της μονοκρατορίας της τηλεόρασης στην πολιτική επικοινωνία, οι πολιτικές εξελίξεις έχουν πάψει να είναι γραμμικές. Οι καμπύλες των διαγραμμάτων δεν είναι ομαλές. Ας πούμε, η δυσαρέσκεια συσσωρεύεται αλλά δεν εκφράζεται με συσσώρευση. Αντίθετα, επικρατούν οι έντονες διακυμάνσεις.

Το είδαμε χαρακτηριστικά με την κυβέρνηση Καραμανλή. Η δυσαρέσκεια είχε βέβαια συσσωρευτεί από το 2007. Κι όμως, με τις μεγάλες πυρκαγιές, δεν έχασε τις εκλογές, τις κέρδισε με αναπάντεχο τρόπο, επειδή η δυσφορία δεν είχε οδό διαφυγής, πέραν της αποχής. Τα προγραμματισμένα γεγονότα δεν είναι πάντα αυτά που κάνουν τη διαφορά. Οι εκλογές δεν είναι πάντοτε το ορόσημο.

Περισσότερα

 

Η τρόικα λάλησε!

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Σάββατο, 12/02/2011 20:30

του Φοίβου Καρζή

Παρασκευή χτες και συνέβησαν δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον στην Αίγυπτο έπεσε ο Μουμπάρακ. Και σε μια χώρα που απέχει μια ώρα με το αεροπλάνο από το Κάιρο, ένας Δανός γραφειοκράτης λάλησε και αποφάσισε ότι τον έχουν χρίσει Μουμπάρακ της Ελλάδας.

Περισσότερα

   

Σελίδα 3 από 51

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ