Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τον Ασωπό

Κυριακή, 17/07/2011 09:47

Η Διεθνής Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH) και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατέθεσαν συλλογική προσφυγή κατά της Ελλάδας ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η προσφυγή αυτή αφορά την παραβίαση του δικαιώματος στην υγεία για τους κατοίκους των δήμων γύρω από τη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων.

Περισσότερα

 

Το σχέδιο για το Φάληρο: Μια καλή μελέτη ξεκινά από σωστά δεδομένα, υψηλού επιπέδου έρευνα και σωστό προϋπολογισμό!

Μόνο στο FreeCity!

Σάββατο, 02/04/2011 22:45

του Χάρη Σαββίδη, αρχιτέκτονα d.p.l.g., μέλος της Δ.Ε. της Δράσης

Ας υποθέσουμε πως είστε κράτος και έχετε ένα χώρο που σας ανήκει τον οποίο και θέλετε να αξιοποιήσετε.
Πριν ακόμα αναθέσετε σε κάποιον να τον μελετήσει, φυσιολογικό είναι να καταγράψετε τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής. Φυσιολογικό επίσης είναι να καταγράψετε τι υπάρχει εκεί και να αποφασίσετε τι θα περισώσετε από αυτά που υπάρχουν και τι θα καταστρέψετε προκειμένου να αξιοποιήσετε την έκταση που κατέχετε.

Έτσι κύλησαν και τα χρόνια από το 1998 μέχρι σήμερα για την περιοχή του Φαληρικού όρμου.
Το κράτος μεταπολεμικά δημιούργησε, μπαζώνοντας τη θάλασσα, ένα μεγάλο κομμάτι παραθαλάσσιας έκτασης πολλών εκατοντάδων στρεμμάτων. 

Περισσότερα

   

Με δεδομένες τις υπερφίαλες φιλοδοξίες του ΥΠΕΚΑ για την πόλη μας, μήπως να προχωρούσαμε στα εύκολα και τα ανέξοδα…

Μόνο στο FreeCity!

Σάββατο, 26/03/2011 17:39

Του Χάρη Σαββίδη, αρχιτέκτονα d.p.l.g., μέλους της Δ.Ε. της Δράσης

Η κατάσταση της κυβέρνησης είναι σήμερα πιο κρίσιμη από κάθε άλλη φορά. μεγάλες αποφάσεις, μοναδικές συγκυρίες κάνουν το κάθε βήμα εξαιρετικά κρίσιμο για την πορεία της χώρας. Μέσα σε αυτό το κλίμα έχει γίνει απόλυτα κατανοητό στον πολίτη, τόσο ως επικοινωνιακό μήνυμα μέσω των Μ.Μ.Ε., όσο και πρακτικά στις συναλλαγές του με το κράτος: Ότι το δημόσιο αδυνατεί να πληρώσει για οτιδήποτε ή να φέρει εις πέρας οτιδήποτε απαιτεί χρήματα.

Περισσότερα

   

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς στην πολεοδομία της Σύρου και την αστυνομία της Μυκόνου

Σάββατο, 01/05/2010 09:53

Απόκρυψη πολεοδομικών παραβάσεων από την πολεοδομία της Σύρου αλλά και την αστυνομία της Μυκόνου αποκαλύπτουν οι έλεγχοι από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, για την εμπλοκή δημόσιων υπαλλήλων σε κύκλωμα συγκάλυψης πολεοδομικών αυθαιρεσιών.

Περισσότερα

   

Ο θερμότερος Μάρτιος στην ιστορία

Παρασκευή, 16/04/2010 14:46

Ο Μάρτιος του 2010 υπήρξε ο θερμότερος στην ιστορία του πλανήτη μας, από το 1880 που υπάρχει αρχείο καταγεγραμμένων θερμοκρασιών, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ). Παράλληλα, το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2010 υπήρξε το τέταρτο πιο ζεστό πρώτο τρίμηνο έτους στην ιστορία.

Περισσότερα

   

Σελίδα 1 από 9

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ