Ο Σφυγμός της Μέρας

Τα τέλη της παρανομίας και η αρχή της ανομίας

Μόνο στο FreeCity!

Κυριακή, 10/07/2011 10:57

του Φοίβου Καρζή

Η λέξη που έχω ακούσει περισσότερες φορές νομίζω τους τελευταίους μήνες στον πολιτικό διάλογο (μετά τη λέξη Μνημόνιο) είναι η αξιοπιστία. Να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας. Αλλά αντ'αυτού, η επιβολή από το κράτος διαφόρων "τελών" για την ανοχή της παρανομίας οδηγεί σε παράταση της ανομίας και σε διάλυση οποιασδήποτε σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στος κράτος και τους πολίτες. Μετά τους ημιυπαίθριους, τώρα τα αυθαίρετα και, σαν να μην έφταναν αυτά, η αντικαπνιστική εκστρατεία αφορά μόνον όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Υπέρ των πτωχών - για να ζήσουν παραπάνω βλέποντας όσους έχουν να δώσουν μπαξίσι στο Δημόσιο να καπνίζουν αρειμανίως.

Περισσότερα

 

Το Μεσοπρόθεσμο στη ζυγαριά

Πέμπτη, 30/06/2011 08:04

Χτες το πρωί, λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο, δημοσιεύθηκαν δύο άρθρα στο Protagon.gr, με τα επιχειρήματα για το "ναι" και το "όχι" αντίστοιχα. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Φοίβου Καρζή, ενώ ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε το άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη.

Περισσότερα

 

Από τους "κηπουρούς" στο μοίρασμα της εξουσίας - καταλύτες και προοπτικές

Μόνο στο FreeCity!

Κυριακή, 19/06/2011 22:32

του Φοίβου Καρζή

Οι πρωταγωνιστές μπορούν να πετυχαίνουν το στόχο τους με τίμημα τον εαυτό τους. Στην πολιτική πουθενά δεν ισχύει αυτό περισσότερο από ό,τι στην περίπτωση της παραίτησης. 

 

Περισσότερα

   

Θα ζήσουμε και χωρίς συναίνεση...

Μόνο στο FreeCity!

Σάββατο, 28/05/2011 11:09

του Φοίβου Καρζή

Μάθαμε λοιπόν πως όταν είμαστε μέσα σε ένα μικρό βαρκάκι που κουνιέται πολύ, είμαστε σίγουροι πως έχει τρικυμία. Μπορεί. Μπορεί πάλι για κάποιον που κοιτάζει από έξω τη μπανιέρα να φαίνεται τρικυμία σε ποτήρι.

Περισσότερα

 

Η εποχή της αγανάκτησης

Μόνο στο FreeCity!

Σάββατο, 21/05/2011 11:14

του Φοίβου Καρζή

Rablas στα ισπανικά λένε τους μεγάλους δρόμους, τα βουλεβάρτα. Και οι ράμπλας σήμερα είναι γεμάτες. Ο κόσμος, κυρίως νέοι πλημμυρίζει τους δρόμους και τις πλατείες.

Στην Ισπανία έχουν δημοτικές εκλογές. Αλλά κι εκεί, όπως και αλλού, όπως και εδώ για όλο και περισσότερους, αυτό που έλεγε ο Παύλος Μπακογιάννης ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, έχει πάψει να ισχύει. Εννοούσε πως στη δημοκρατία όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, τη λύση τη δίνουν οι πολίτες με εκλογές. Αλλά τι γίνεται όταν οι πολίτες μαζικά πιστεύουν, όπως το δείχνουν και στην Ελλάδα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ότι οι εκλογές δεν είναι λύση; Ότι κανένας δεν αποτελεί πραγματική εναλλακτική; Ότι σε κανέναν δεν επενδύεται ελπίδα για λύση των προβλημάτων, ελπίδα για το μέλλον;

Περισσότερα

   

Σελίδα 1 από 47

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ