Το "κομπιούτερ των αρχαίων" φτιαγμένο με Λέγκο

Παρασκευή, 10/12/2010 18:40

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.
Ο περίφημος «Μηχανισμός των Αντικυθήρων», το σημαντικότερο ίσως τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας, που ανακαλύφθηκε το 1900 σε ένα αρχαίο ναυάγιο και σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, δεν έχει σταματήσει να κεντρίζει τη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Τώρα, ένας δημιουργικός σχεδιαστής, μετά από επίπονη προσπάθεια, έφτιαξε ένα λειτουργικό αντίγραφο του μηχανισμού με κομμάτια από Lego.

Περισσότερα

 

Ο Στηβ Τζομπς παρουσίασε το νέο iPhone4

Δευτέρα, 07/06/2010 20:27

Λεπτότερο, κατασκευασμένο από γυαλί και ατσάλι και μεγάλη ανάλυση στην οθόνη του θα είναι το iPhone 4 όπως το παρουσίασε ο πρόεδρος της Apple Στιβ Τζομπς στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας του στο Σαν Φρανσίσκο. «Είναι από τα πιο όμορφα σχέδια που έχετε δει» είπε κατά την παρουσίαση ο Στιβ Τζομπς και παρομοίασε το νέο μοντέλο με τη θρυλική σοβιετική φωτογραφική μηχανή Leica.

Περισσότερα

   

Το twitter ανοίγει τις πύλες του στη διαφήμιση

Πέμπτη, 15/04/2010 14:38

Το Twitter ετοιμάζεται να κάνει ένα μικρό βήμα με το οποίο θα γίνει μια πραγματική επιχείρηση. Το κοινωνικό δίκτυο επεκτείνεται προσεκτικά στον κλάδο της διαφήμισης. Οι διαφημίσεις θα περιορίζονται στις αναζητήσεις και όταν δεν έχουν την αναμενόμενη ανταπόκριση θα αποσύρονται.

Περισσότερα

   

Μη λες μεγάλη κουβέντα: άρθρο του Newsweek το 1995 καταδικάζει σε αποτυχία το Ίντερνετ!

Τρίτη, 02/03/2010 16:49

Καταπληκτικό! Ένα άρθρο του Νιούσγουηκ πριν από ακριβώς 15 χρόνια, εξηγεί πολύ αναλυτικά γιατί το ίντερνετ θα αποτύχει και γιατί δεν θα έχει ποτέ απήχηση σε μεγάλη κοινό, ούτε μεγάλη επιρροή. "Οι κομπιουτεράδες δεν έχουν κοινή λογική", ξεκινάει το άρθρο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ πώς συνεχίζει ο (άτυχος) συντάκτης.

Περισσότερα

   

Προς απόσυρση και για τα Κορόλα, λόγω προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης

Τετάρτη, 17/02/2010 11:28

Το ενδεχόμενο να αποσύρει και την Κορόλα, το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στον κόσμο, εξετάζει τώρα η Toyota, μετά τον καταιγισμό αποσύρσεων σε άλλα μοντέλα που έχει καταρρακώσει το κύρος της εταιρείας. Στο Κορόλα έχουν αναφερθεί προβλήματα στο σύστημα διεύθυνσης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι μετέδωσε πριν από λίγο το Associated Press.

Περισσότερα

   

Σελίδα 1 από 12

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ