Έπεσε ο Σόκρατες (στο λάκκο με τα χρέη)

Πέμπτη, 24/03/2011 16:26

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο απέρριψε το πρόγραμμα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος για τη λήψη νέων μέτρων μείωσης των δημοσίων δαπανών ανοίγοντας το δρόμο στην πολιτική αστάθεια αλλά και την ένταξη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες.

Περισσότερα

 

Στο χείλος του "μηχανισμού" και η Πορτογαλία

Τετάρτη, 23/03/2011 10:26

 του Αλ. Καψύλη από tovima.gr

Ένα βήμα πριν από την... τρόικα βρίσκεται η Πορτογαλία, καθώς η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας του Ζοζέ Σόκρατες αντιμετωπίζει σήμερα μια κρίσιμη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την έγκριση του Προγράμματος Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης που ανατρέπει άρδην τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 και παράλληλα εισάγει πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Ο Σόκρατες ξεκαθάρισε ότι αν το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το Κομμουνιστικό καταψηφίσουν το Πρόγραμμα, όπως έχουν προαναγγείλει, θα προκηρύξει εκλογές. Το πισωγύρισμα που θα φέρει η πολιτική κρίση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πορτογαλία στο μηχανισμό διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ.

Περισσότερα

   

Ευρώπη δύο ταχυτήτων προβλέπει η Wall Street Joural

Δευτέρα, 21/03/2011 11:08

«Το εικοσιεπτά διαιρούμενο δια του δύο είναι ίσο με 17, με υπόλοιπο δέκα. Αυτά είναι τα νέα ευρω-μαθηματικά», αναφέρει σημερινό άρθρο της Wall Street Journal. Στο άρθρο προβλέπεται ότι «αργά ή γρήγορα η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρωζώνη θα φτάσει στο τέλος της. Οι πιστωτές ελληνικών, ιρλανδικών, πορτογαλικών και πιθανότατα ισπανικών ομολόγων θα… βγουν κουρεμένοι, οι τράπεζες θα χρειαστεί να ενισχύσουν τα ανεπαρκή τους κεφάλαια, οι Γερμανοί εξαγωγείς θα συνεχίσουν να εξαργυρώνουν κέρδη χάρη στο ευρώ το οποίο θα αποδυναμωθεί υποχρεωτικά από τις χώρες του Νότου και η ευρωκρατία θα βρει νέους λόγους ύπαρξης.

Περισσότερα

   

Σφυροκοπούν τη Λιβύη Γάλλοι και Αμερικανοί

Κυριακή, 20/03/2011 13:23

Αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν τη Λιβύη, επιβάλλοντας τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που αποφάσισε το ΣΑ του ΟΗΕ. Η επιχείρηση από αέρος και θαλάσσης ονομάστηκε «Αυγή της Οδύσσειας». Σύμφωνα με το Πεντάγωνο ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εκτοξεύσει περισσότερους από 110 πυραύλους κατά λιβυκών στόχων, ενώ οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις επιτίθενται κατά των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.

Περισσότερα

   

Στρατιωτική επέμβαση κατά του Καντάφι από Γάλλους και Αμερικανούς τις επόμενες ώρες

Παρασκευή, 18/03/2011 10:34

Υπέρ της επιβολής ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων και της λήψης στρατιωτικών μέτρων κατά της Λιβύης, πλην της εισβολής χερσαίων στρατευμάτων, ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η στρατιωτική δράση είναι θέμα λίγων ωρών. Στην απόφαση πρωταγωνίστησε η Γαλλία, υποστήριξαν οι ΗΠΑ, ενώ κάμφθηκε η αντίδραση της Ρωσίας. Η επέμβαση είναι το ύστατο μέτρο για να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση των αντικαθεστωτικών και η κατάληψη από τις δυνάμεις του Καντάφι του τελευταίου οχυρού τους, που είναι η ήδη σφυροκοπούμενη Βεγγάζη.

Περισσότερα

   

Σελίδα 1 από 75

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ