Blog Talk

Δικαίωμα στην θλίψη

Μόνο στο FreeCity!

Πέμπτη, 19/05/2011 10:13

της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα σε ένα ραντεβού. Το συγκεκριμένο συμβάν ήταν μια από εκείνες τις ατυχείς στιγμές που- όπως διάβασα κάπου πολύ εύστοχα - τα πράγματα χτυπούν στην οροφή πριν ανακαλύψεις το βάθος. Το ραντεβού στρογγυλοκάθισε απέναντί μου με διαπεραστικό βλέμμα και με φόντο ένα ρομαντικό τραγουδάκι με ρώτησε ανοιγοκλείνοντας τα βλέφαρα: 'Πως γίνεται μια κοπέλα σαν και σένα να μην έχει σχέση?'
Ωχ, σκέφτηκα, τι απαντούν σ αυτό?

Περισσότερα

 

Αντιπαθώ το facebook: μια iστορία αποσύνδεσης

Μόνο στο FreeCity!

Τετάρτη, 09/03/2011 21:07

της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Προσπαθώ εδώ και καιρό να γράψω κάτι για το facebook. Ξεκινώ, υποχωρώ και γενικώς κάνω κύκλους γύρω από μια ενστικτώδη αντιπάθεια για το μέσο. Βλέπω κόσμο κολλημένο στις οθόνες για να μην πούμε για τους νεότερους που το facebook έχει γίνει κάτι σαν τρίτο χέρι και το φίλτρο μέσα απ’ το οποίο περνά η καθημερινότητά τους. Επιτρέψτε μου να ομολογήσω ότι αντιπαθώ το facebook και όλα τα chat τύπου facebook.

Περισσότερα

 

Συναισθηματικό lifting

Μόνο στο FreeCity!

Πέμπτη, 27/01/2011 16:43

της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Είναι κάποιες ειδήσεις ώρες ώρες που περνάνε στα ψιλά των εφημερίδων αν και εμπεριέχουν καρπερά σποράκια μελλοντικών ανακαλύψεων, συθέμελων ανατρο-πών, ακόμα και τη δύναμη να αλλάξουν για πάντα τη ζωή έτσι όπως την ξέρουμε.
Ένα αργόσχολο μάτι μπορεί να περιπλανηθεί αδιάφορα πάνω απ την «άχρηστη πληροφορία της ημέρας» και να σκάσει πλαδαρά πάνω σε κάτι πιο συνταρακτικό. Όπως «Το τελευταίο συνέδριο των συνδικαλιστών του Συνασπισμού» ή «Η επίσκεψη Σαμαρά στο προεδρικό μέγαρο», ας πούμε...

Περισσότερα

   

Ποδηλατικός 'Χαφιές'

Μόνο στο FreeCity!

Δευτέρα, 10/01/2011 17:22

της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Δεν είμαι κουτσομπόλα. Ούτε και θέλω να παρακολουθώ τι λέει ο κόσμος. Να στήνω αυτί για να ακούσω τις κουβέντες του διπλανού. Δεν το θέλω αλλά συμβαίνει, κυρίως εξαιτίας του ποδηλάτου, με το οποίο έχω σταδιακά αντικαταστήσει τις δυσκίνητες αστικές συγκοινωνίες.

Διαπίστωσα ότι το Κέντρο τελικά δεν είναι και τόσο μακριά, ο Προαστιακός βοηθά τις Κυριακάτικες ποδηλατοβόλτες και η Ποσειδώνος είναι ένας ωραίος ποδηλατόδρομος με εσωτερικά δρομάκια κατά μήκος της παραλίας που σε κρατούν μακριά από τους έγκαυλους της ασφάλτου.

Περισσότερα

 

Η τηλεόραση της μαμάς μου

Μόνο στο FreeCity!

Τρίτη, 21/12/2010 23:31

από το blog της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για την τηλεόραση της μαμάς μου. Ακούγεται σαν έκθεση της πρώτης δημοτικού αλλά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ μια πιο ειλικρινή και σταράτη δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα. Xηρ μη αουτ! που λένε και οι Άγγλοι..

Η παμπάλαιη τηλεόραση της μαμάς λοιπόν έχει χαλάσει εδώ και λίγο καιρό και παραμορφώνει ανελέητα κάθε τι που εμφανίζεται στο γυαλί. (Στο κυρτό χοντρό γυαλί της που ουδεμία σχέση έχει με τις σημερινές flat οθόνες - μικρή επισήμανση για τους νεότερους).

Περισσότερα

   

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ