Καθαρά λόγια Αλαβάνου: ή μνημόνιο και ευρώ, ή αποδέσμευση από το μνημόνιο και αποχώρηση από την ευρωζώνη

Τρίτη, 15/05/2012 11:31

αλαβάνος.jpgΗ παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου είναι η πιο ηχηρή αυτών των ημερών της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, επειδή έθεσε το βαθύ δίλημμα με καθαρά λόγια: ή ευρώ μέσα στο μνημόνιο, ή απαλλαγή από το μνημόνιο αλλά εκτός ευρώ. Η πρώτη συνέντευξή του ήταν στον Αθήνα 984, το Σάββατο 12/5, στο Φοίβο Καρζή. Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης, που έχει σημασία να υπάρχει πλήρες γιατί διατυπώνει αναλυτικά, για μία ώρα, το επιχείρημά του.

Περισσότερα

 

Το άνοιγμα των επαγγελμάτων: αυτοσκοπός ή στοχευμένη κίνηση;

Μόνο στο FreeCity!

Σάββατο, 23/07/2011 09:47

του Χάρη Σαββίδη, αρχιτέκτονα d.p.l.g., μέλους της Δ.Ε. της Δράσης

Η πληροφορία περνάει δύσκολα στην κοινωνία αλλά όταν περάσει, πέρασε.

Σήμερα όλοι οι έλληνες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Γνωρίζουν επίσης και μερικά από αυτά. Συνήθως αυτά της πρώτης γραμμής, το επάγγελμα του φαρμακοποιού, του αυτοκινητιστή, του μηχανικού, του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, κλπ. Τι δεν γνωρίζουν; Χιλιάδες άλλα κλειστά επαγγέλματα… 

Περισσότερα

   

Τι να κάνουμε; ΕΚΛΟΓΕΣ!

Τρίτη, 07/06/2011 15:16

του Λευτέρη Κουσούλη

Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα το κλίμα γίνεται ακόμη πιο ζοφερό. Ένα βαρύ μαύρο σύννεφο καλύπτει τη χώρα. Τα αδιέξοδα των τελευταίων δεκαετιών, που το λεγόμενο πολιτικό σύστημα ενέταξε στα σχέδια της βραχυπρόθεσμης εξουσίας του, πυκνώνουν.

Περισσότερα

   

Αγανακτισμένοι πολίτες: ένα σχόλιο. Συμμόρφωση ή εναντίωση;

Πέμπτη, 02/06/2011 12:05

του Λευτέρη Κουσούλη

Στην ανθρώπινη ιστορία το ερώτημα είναι διαρκές. Εναντίωση ή συμμόρφωση; Εναντίωση ή συμμόρφωση απέναντι στην εξουσία;

Το ερώτημα γίνεται πιο επιτακτικό και η απάντηση πιο δύσκολη όταν η εξουσία κάνει τη συμμόρφωση να φαίνεται ότι πηγάζει από την ανάγκη. Ότι δηλαδή ο λόγος της εξουσίας είναι ο λόγος της ανάγκης, αναπόφευκτης και αναπόδραστης. Είναι σαν να λέει: «δεν ευθύνομαι εγώ αλλά οι συνθήκες, δεν οδηγώ εγώ τα πράγματα αλλά η ανάγκη. Συνεπώς συμμορφωθείτε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Περισσότερα

   

Τι ακριβώς συνέβη με το Βωμό των 12 Θεών στο Θησείο; Ματαιοδοξία, γραφικότητα ή άσκηση θεμελιώδους δικαιώματος η ανάδειξη;

Μόνο στο FreeCity!

Τρίτη, 17/05/2011 08:29

της Ηλέκτρας – Λήδας Κούτρα*

Προς τα τέλη Φεβρουαρίου διαβάσαμε (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=135940) στον τύπο για το θάψιμο των Μακρών Τειχών και για τον ανεπιτυχή «αγώνα» που δόθηκε από τους αρχαιολόγους και τη γ.γ. του ΥΠΠΟΤ προκειμένου, ακόμα και «εκλιπαρούσης ως το τέλος» της ανασκαφέως του χώρου, να τους «επιτρέψει» ο ΗΣΑΠ να σκάψουν λίγο περισσότερο. Η ολοκλήρωση των ανασκαφών ήταν αδύνατη, αφού, όπως είπαν οι άνθρωποι των ΗΣΑΠ, θα υπήρχε επιπλέον κόστος και κυρίως καθυστέρηση. Αλλιώς, τεχνικές λύσεις υπήρχαν…».

Περισσότερα

   

Μια ασπίδα ζωής για τη Βόρεια και Δυτική Αθήνα

Σάββατο, 14/05/2011 16:42

του Χάρη Σαββίδη, αρχιτέκτονα (έλυτρον αρχιτεκτονική και πολεοδομική ε.ε.), μέλους Δ.Ε. της "Δράσης"


Προσπαθούμε να εντοπίσουμε στην πόλη μας τα σημαντικά, μείζονα προβλήματα. Όλοι γνωρίζουμε πόσο διαφορετικό είναι να κατοικείς Ανατολικά του Λυκαβηττού από το να κατοικείς Δυτικά από αυτόν. Πρόκειται για δύο διαφορετικές πόλεις. Τα θέματα πολλά. Το σημαντικότερο, η πύκνωση της δόμησης και η έλλειψη ανοιχτών χώρων. Ποσοτικά, η αναλογία χτισμένου και άχτιστου χώρου διαφοροποιήται ικανά εις βάρος του άχτιστου,όσο πηγαίνουμε βόρεια και δυτικά.

Περισσότερα

   

Η Χρυσή Αυγή χτύπησε λάθος πόρτα στη μάνα/χήρα του δολοφονημένου

Παρασκευή, 13/05/2011 18:47

Δεν είναι όλοι έτοιμοι να αφήσουν τον προσωπικό τους πόνο να γίνει φονικό όπλο στα χέρια των ακροδεξιών και των Χρυσαυγιτών. Μεγάλη παρηγοριά σε μια πολύ δύσκολη ώρα... 

   

Απέναντι στην ήττα της πολιτικής

Παρασκευή, 13/05/2011 16:04

του Λευτέρη Κουσούλη

Όταν σβήνει το φως της πολιτικής, πέφτει το μαύρο σκοτάδι της βίας. Η βία δεν είναι πολιτική. Είναι αντιπολιτική. Η βία, στην εποχή μας, στις κοινωνίες μας, είναι βαθύτατα αντιπολιτική. Και είναι ασφαλώς ανυποψίαστοι και βαθιά νυχτωμένοι όποιοι και αν είναι αυτοί που θεωρούν, ότι μέσα από την καταστροφή μπορεί να υποδηλωθεί κάποια πολιτική στάση ή να προκληθεί μια κάποια πολιτική κίνηση των πραγμάτων.

Περισσότερα

   

Τρεις των ΜΑΤ σε διαθεσιμότητα για το βάρβαρο ξυλοδαρμό (βίντεο)

Πέμπτη, 12/05/2011 14:13

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.
Τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ, καθώς και ο επικεφαλής της διμοιρίας τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Λευτέρη Οικονόμου, για τα σοβαρά επεισόδια, που σημειώθηκαν την Τετάρτη στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τραυματισμούς πολιτών. ΔΕΙΤΕ βίντεο από την αγριότητα των ΜΑΤ.

Περισσότερα

   

Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για το βαρύτατο τραυματισμό του Ι. Καυκά

Τετάρτη, 11/05/2011 20:49

Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για το βαρύτατο τραυματισμό του διαδηλωτή δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης του Γιάννη Καυκά. Στο Γενικό Νικαίας έγιναν και επεισόδια με προπηλακισμό αστυνομικών που έπαιρναν καταθέσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ανακοινωθέν.

Περισσότερα

   

Σε "προθανάτια κατάσταση" μεταφέρθηκε στο Γενικό Νικαίας ο διαδηλωτής που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ

Τετάρτη, 11/05/2011 20:35

Σε "προθανάτιο κατάσταση" μεταφέρθηκε, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, στο Γενικό Νικαίας ο 30χρονος διαδηλωτής, μεταπτυχιακός φοιτητής κατά πληροφορίες, που δίνει μάχη για τη ζωή στην εντατική μετά από δίωρη χειρουργική επέμβαση για τα αιματώματα που προκάλεσαν χτυπήματα με κλομπ στις συγκρούσεις που συνόδευσαν την πορεία της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δύο άνδρες των ΜΑΤ φέρονται κρατούμενοι ως ύποπτη για την πρόκληση των σοβαρών κρανιογκεφαλικών κακώσεων στο διαδηλωτή.

Περισσότερα

   

Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής που τραυματίστηκε στα επεισόδια της πορείας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 11/05/2011 19:28

Σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 30χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Περισσότερα

   

Σελίδα 1 από 214

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ