Τον αρχαίο βωμό τον πάτησε το τρένο: μια ιστορία καταστροφής σε εξέλιξη

Τρίτη, 26/04/2011 20:13

http://1.bp.blogspot.com/-FIZ1hbd-UXM/TbbpmDg0PbI/AAAAAAAAELk/TjSukjM4uYM/s320/529783-thumb-medium.jpgΤα αρχαία είναι το τελευταίο πράγμα στην Ελλάδα που συγκινεί κάποιον έξω από εμάς τους ίδιους. Και τί κάνουμε; Όταν τα βρίσκουμε, στην καλύτερη περίπτωση τα ξαναθάβουμε. Για να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες του ηλεκτρικού. Για να συνεχιστούν τα έργα στις γραμμές. Οι πολίτες που έφτιαξαν το αχούρι στο Δημόσιο Σήμα, ας κάνουν κάτι και για ένα δύστυχο (και σημαντικό από αρχαιολογική άποψη) βωμό που είχε την ατυχία να βρίσκεται κοντά στις γραμμές και τον πάτησε το τρένο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι συμβαίνει.

Υπέρ της συνέχισης των εργασιών για την κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα θεών στο τμήμα της γραμμής του Ηλεκτρικού, Μοναστηράκι - Θησείο, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο, κάνοντας δεκτό το αίτημα του ΗΣΑΠ για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής που είχε εκδοθεί στις 15 Απριλίου για το «πάγωμα» των εργασιών.

Οι εργασίες είχαν σταματήσει ύστερα από την... προσφυγή πολιτών στη Δικαιοσύνη, που ζητούσαν να μην ξαναθαφτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα του ΗΣΑΠ, σύμφωνα με τα οποία οι εργασίες πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να μην τεθεί θέμα ασφάλειας των μετακινήσεων, αλλά και για να εξυπηρετηθούν οι 90.000 επιβάτες του Ηλεκτρικού.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν καταχωρημένα σχόλια για το άρθρο.

Ηλέκτρα Κούτρα: Δεν έγινε δεκτή η αίτηση ανάκλησης των ΗΣΑΠ, Υπ. Πολιτισμού και Υπ. Οικονομικών (αυτή απορρίφθηκε), αλλά η Αίτηση των εταιριών Άκτωρ και Μοχλός οι οποίες σε κοινοπραξία εκτελούν το έργο. Αύριο το πρωί θα δικαστεί αίτηση ανάκλησης της... ανάκλησης, ενώ για την υπόθεση έχει ανοίξει φάκελος στο Δικαστήριο του Στρασβούργου (Koutra contre Grece)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΟΝΟΜΑ
E-MAIL (ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ)
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Ακύρωση
Theodore: Και καλα,θελετε να σταματησει το τραινο που εξυπηρετειται ολος ο κοσμος,για να βγαλετε κατι,που εινανι πλεον γνωστο τι ηταν,και χαρτογραφηθηκε πλεον;
Εδω καραβια χανονται...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΟΝΟΜΑ
E-MAIL (ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ)
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Ακύρωση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΝΟΜΑ:
E-MAIL (ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ)
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ