Δημοσκοπική συρρίκνωση για ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.

Σάββατο, 16/04/2011 16:23

Εικόνα κατάρρευσης και όχι απλώς πτώσης παρουσιάζει ο δικομματισμός στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αύριο σε Καθημερινή και Βήμα της Κυριακής. Η Public Issue εκτιμά ότι εάν γίνονταν εκλογές θα έπαιρναν μαζί λίγο πάνω από 60%, όχι σε δημοσκοπική ψήφο αλλά σε πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο 6,5% ανέρχεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την επόμενη βουλή να περιλαμβάνει επτά κόμματα. Αυτα είναι τα δυο βασικά χαρακτηριστικά στη δημοσκόπηση της Public Issue που θα δημοσιευτεί στην Καθημερινή της Κυριακης. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,5%, η ΝΔ 27%, το ΚΚΕ 12%, ο ΛΑΟΣ 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη 3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%. Λίγο κάτω από το όριο της εκλογικής επιβίωσης, στο 2,5%, είναι η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ η αποχή φτάνει στο 40%.Να σημειωθεί ότι η Public Issue ακολουθεί ξεχωριστή μεθοδολογία από τις υπόλοιπες εταιρείες ερευνών, κάνοντας εκτίμηση εκλογικής επιρροής και όχι πρόθεση ψήφου. Για τα λόγο αυτό τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων δεν θα πρέπει να θεωρούνται υψηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αντιθέτως, θα λέγαμε, έχουν χαρακτηριστικά εκλογικής κατάρρευσης τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τη ΝΔ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν καταχωρημένα σχόλια για το άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΝΟΜΑ:
E-MAIL (ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ)
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ