Παπανδρέου: "ημερομηνία εξόδου από την κρίση δεν υπάρχει"

Παρασκευή, 15/04/2011 16:47

Μια πολύ σκληρή αλήθεια είπε ο Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αναγνώρισε για πρώτη φορά με ρητό τρόπο ότι "ημερομηνία εξόδου από την κρίση δεν υπάρχει". Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, είχε αναβάλει την εξειδίκευση των μέτρων για την επόμενη τετραετία για ... μετά το Πάσχα. Συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου από την κρίση δεν υπάρχει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μετά το Πάσχα θα εξειδικευτούν τα μέτρα και τα χρονοδιαγράμματα.

Η αλήθεια έκανε τους προηγούμενους να το βάλουν στα πόδια, είπε ο πρωθυπουργός σε μια από τις πολλές επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, την οποία δεν ανέφερε ούτε μια φορά ονομαστικά. Αν συνεχίζαμε όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, η Ελλάδα θα είχε καταστραφεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους λέγοντας ότι αναδιάρθρωση χρειάζεται η χώρα.

Για τον χρόνο εξόδου από την κρίση ανέφερε ότι «είναι στο χέρι μας» και συμπλήρωσε ότι το 2012 μπορεί να περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είπε ότι βρεθήκαμε πρώτοι στο μάτι του κυκλώνα, πέσαμε θύματα της αγέλης των αγορών, ενω χαρακτήρισε αναπόδραστη την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και ανέφερε τα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

Δικαιώνεται η πολιτική μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν αλλάξει οι διεθνείς συνθήκες, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου συμπληρώνοντας ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό, ανεξαρτήτως από τα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά μας.

Για τις αντιδράσεις είπε ότι υπάρχει ένα κατεστημένο που κλωνίζεται και αντιδρά σε βάρος όλων. «Τους ενημερώνω: δεν υπάρχει καμμία περίκκλιση στην πορεία μας» είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε όλες τις κοινωνικές ομάδες να στηρίξουν την προσπάθεια.

«Όλα είναι εφικτά αν δουλέψουμε όλοι οι Έλληνες μαζί. Ο οδικός χάρτης είναι φιλόδοξος αλλά και ρεαλιστικός» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

 

από το www.in.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν καταχωρημένα σχόλια για το άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΝΟΜΑ:
E-MAIL (ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ)
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ