Αφού δεν μπορεί το κράτος, κατεδαφίζουν οι πολίτες και καθαρίζουν το Δημόσιο Σήμα

Τετάρτη, 13/04/2011 11:22

Είναι μια πρωτοβουλία πολιτών και οργανώσεων ο καθαρισμός οικοπέδων που περιλαμβάνονται στο χώρο του νεκροταφείου της αρχαίας Αθήνας και το κράτος, αν και τα είχε θέσει υπό απαλλοτρίωση, δεν είχε χρήματα για να τα κατεδαφίσει και να διαμορφώσει το χώρο.

ΔΕΙΤΕ τι έγινε από την Κυριακή που ξεκίνησαν οι εργασίες.

Κάτοικοι και επαγγελματίες, τοπικές - και μη - οργανώσεις υπό την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων συνασπίζονται σε ένα κοινό στόχο: τον καθαρισμό και την προσωρινή διαμόρφωση ενός οικοπέδου στον Κεραμεικό, που αποτελεί συνέχεια του Δημόσιου Σήματος, του μεγάλου νεκροταφείου της αρχαίας Αθήνας.

Στη γωνία των οδών Πλαταιών και Λεωνίδου βρίσκεται το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο τελεί υπό απαλλοτρίωση αλλά βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση καθώς έχει γίνει σκουπιδότοπος.

Την Κυριακή 17 Απριλίου λοιπόν όλοι οι ανωτέρω αναλαμβάνουν την συμβολική χειρονομία του καθαρισμού του χώρου και τη διαμόρφωσή του. Φυτεύσεις, ξεναγήσεις αρχαιολογικές και αρχιτεκτονικές, προβολές κ.ά. πλαισιώνουν την πρωτοβουλία.

«Το Δημόσιο Σήμα ενώνει» είναι το μήνυμα και ο στόχος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η ευαισθητοποίηση πολιτείας και πολιτών ως προς τη δημιουργική συνύπαρξη της αρχαίας, νεότερης και σύγχρονης κληρονομιάς στην καρδιά της πρωτεύουσας, προβάλλοντας το ιστορικό αλλά και σύγχρονο πρόσωπο της πόλης».


 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν καταχωρημένα σχόλια για το άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΝΟΜΑ:
E-MAIL (ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ)
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ