Πέθανε η κορυφαία γλύπτρια Λουίζ Μπουρζουά

Τρίτη, 01/06/2010 08:45

«Εφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών στη Νέα Υόρκη η διάσημη Γαλλίδα γλύπτρια Λουΐζ Μπουρζουά, ανακοίνωσε το ιταλικό Ιδρυμα Εμίλιο και Ανναμπιάνκα Βέντοβα, που προετοιμάζει στη Βενετία έκθεση της μεγάλης αυτής προσωπικότητας του παγκόσμιου εικαστικού χώρου.

«Με βαθιά λύπη το Iδρυμα Εμίλιο και Ανναμπιάνκα Βέντοβα ενημερώθηκε για το νέο του χαμού της Λουΐζ Μπουρζουά, μίας από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές μορφές του καλλιτεχνικού πανοράματος της εποχής μας», τονίζεται στο ανακοινωθέν του.

Για τη Λουΐζ Μπουρζουά «η ζωή συνέπιπτε με την τέχνη και η ίδια θα εξακολουθήσει να ζει μέσα από το έργο της», τόνισε ο διευθυντής του Ιδρύματος Αλφρέντο Μπιανκίνι, εξαίροντας τη «μεγάλη ενέργεια» και την «δημιουργική ικανότητα» της εκλιπούσας.

Το Ιδρυμα πρόκειται να εγκαινιάσει την προσεχή Παρασκευή την έκθεση ανέκδοτων έργων της καλλιτέχνιδας, σε μία έκθεση με τίτλο «Λουΐζ Μπουρζουά. Τα κατασκευασμένα έργα», για την οποία «η ίδια ασχολήθηκε ενεργά μέχρι προ διημέρου», τόνισε ο Μπιανκίνι.

Η Μπουρζουά είχε στρατευθεί σε πολλά καλλιτεχνικά ρεύματα, αρχικά στις ΗΠΑ εμπνεόμενη από τις αρχές του υπερρεαλισμού και κατόπιν στράφηκε από τη δεκαετία του '60 στη γλυπτική μετάλλου, δημιουργώντας μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις με κυρίαρχα θέματα τη σεξουαλικότητα, την οικογένεια και την μοναξιά. Μεταξύ των πλέον εμβληματικών της έργων είναι οι γλυπτικές αναπαραστάσεις της μητρότητας με την μορφή αράχνης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν καταχωρημένα σχόλια για το άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΝΟΜΑ:
E-MAIL (ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ)
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ