Ποιοι Είμαστε

Το freecity.gr είναι προϊόν μιας κρίσης. Της κρίσης με το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 και της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Είναι η μετεξέλιξη ενός μπλογκ που διατηρούσα για πολλά χρόνια στην τοποθεσία fivoskarzis.blogspot.com (και με mirrorsite στο fivoskarzis.capitalblogs.gr). Ίσως να είναι ένα από τα παλιότερα μπλογκ στην Ελλάδα, αφού κατοχυρώθηκε το 2000.

Οι καιροί άλλαξαν, προς το χειρότερο. Όταν έκλεισε ο σταθμός και η εφημερίδα, είδα συναδέλφους να έχουν ειδήσεις, μεγάλες και σημαντικές ειδήσεις, που θα τους έκαναν επαγγελματικά υπερήφανους και θα τους έδιναν μεγάλη αίγλη στον περίγυρό μας. Αλλά δεν είχαν πού να τις δώσουν. Από αυτή την τραυματική εμπειρία γεννήθηκε η ιδέα του freecity.gr.

Σκοπός του είναι να δώσει, με τη δική μου δημοσιογραφική ευθύνη, σε όποιους συναδέλφους, κυρίως από το City και τον ΕΤ, αλλά όχι αποκλειστικά, τη δυνατότητα να προβάλουν τη δουλειά τους, να διατηρήσουν τις πηγές τους, να παραμείνουν ενεργοί, να παράγουν ειδήσεις, να γράφουν και να υπογράφουν, να γίνεται αυτό γνωστό και, ελπίζω, να διευκολυνθούν έτσι στην εξεύρεση μιας αμειβόμενης θέσης εργασίας. Αν θα μπορούσε αυτό το σάιτ να το κάνει θα ήταν ευχής έργον και δεν θα δίσταζα καθόλου να το πω. Δεν μπορεί, ή τουλάχιστον δεν μπορεί σήμερα. Δημιουργήθηκε με μηδενικό κόστος.

Μια από τις μεγάλες μου εμπειρίες από την περιπέτεια του λουκέτου ήταν ότι γνώρισα μια κοινωνία που υποψιαζόμαστε, αλλά η επαφή μαζί της είναι διαφορετική κατάσταση. Μια κοινωνία δημιουργίας. Όχι αναγκαστικά ανιδιοτέλειας. Αλλά καθαρών όρων συναλλαγής. Η εταιρεία Netstudio του Γιάννη Καράμπελα ανέλαβε χωρίς κόστος τη δημιουργία του σάιτ. Δεν τον γνώριζα. Όταν το ανακοίνωσα στο μπλογκ μου έστειλε ένα μέηλ. Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη βοήθεια. Θα το φιλοξενεί δωρεάν για ένα διάστημα. Το μόνο που φοβόμαστε είναι η επιτυχία. Μεγάλη επισκεψιμότητα σημαίνει μεγάλο κόστος φιλοξενίας. Θα ήταν παράλογο να το απαιτήσει κανείς. Επομένως, εάν προτιμήσετε το freecity.gr σύντομα θα αναγκαστεί να ψάξει για διαφημίσεις. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός του.

Ο σκοπός του θα έχει εκπληρωθεί όταν βρούμε δουλειά οι συνάδελφοι του Blue Land Centre. Οι όροι προσαρμόζονται στις συνθήκες. Που θα τις διαμορφώσουν οι δικές σας επισκέψεις.

ΥΓ.: Και μια απαραίτητη διευκρίνιση. Το freecity.gr προφανώς δεν έχει κανενός είδους ανταγωνιστικό χαρακτήρα με εκδοτικές ή διαδικτυακές κινήσεις των εργαζομένων του ΕΤ και του City. Το αντίθετο: πρόβαλε, στο μικρό μέτρο της δύναμής του, την κυκλοφορία του Εναλλακτικού Τύπου και ελπίζει η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί - ή, ακόμη καλύτερα, να βρεθεί λύση και να μην χρειαστεί να συνεχιστεί. Είναι εξίσου προφανές ότι δεν έχει καμμία αλληλοεπικάλυψη με το απεργιακό μπλογκ των εργαζομένων του ΕΤ που βρίσκεται στην ιστοσελίδα ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com.

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ