΄"Έβγα έξω να σε ..." - κι όμως είναι διάλογος από τη Βουλή των Ελλήνων

Τρίτη, 03/05/2011 17:06

Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχουν ακουστεί τέτοιες ύβρεις στη Βουλή, και μάλιστα από πρώην υπουργό σε βάρος βουλευτή. Η σύγκρουση μεταξύ Ν.Δ.  και ΛΑΟΣ για τα υποβρύχια και τις μίζες, με πρωταγωνιστή το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατέληξε σήμερα σε ακραίας χυδαιολογίας επεισόδιο μεταξύ Μεϊμαράκη και του βουλευτή του ΛΑΟΣ σήμερα, αλλά επικεφαλής της ΕΥΠ όταν ήταν υπουργός ο Μεϊμαράκης, Γιάννη Κοραντή.

Περισσότερα

 

Γιαννίτσης προς εργαζομένους ΕΛΠΕ: να μην την πάθουμε (όπως στο ασφαλιστικό)

Τρίτη, 03/05/2011 09:35

του Χάρη Φλουδόπουλου από το capital.gr

Με μια τρισέλιδη επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων προς τους εργαζομένους για τις εορτές του Πάσχα, ο Τ. Γιαννίτσης προχωρά σε οδυνηρές διαπιστώσεις «σοκ» και απαριθμεί μια σειρά από προβλήματα και «πιέσεις» που ασκούνται σήμερα στον όμιλο. Η επιστολή που αποκαλύπτει το Capital.gr έχει σταθεί αφορμή για να οξυνθεί εκ νέου το κλίμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και ήδη το σωματείο ΠΣΕΕΠ, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση - απάντηση. Σε κάθε περίπτωση οι διαπιστώσεις του κ. Γιαννίτση, όπως αποτυπώνονται στην επίμαχη επιστολή, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον:

Περισσότερα

   

Νέος καταιγισμός δημοσιευμάτων για τον ένα χρόνο του Μνημονίου από Wall Street Journal και Financial Times

Κυριακή, 01/05/2011 22:34

Νέα σειρά δημοσιευμάτων στα σημαντικότερα έντυπα του διεθνούς και κυρίως του αγγλοσαξωνικού οικονομικού τύπου περιγράφει πόσο δύσκολο θα είναι για την Ελλάδα να πετύχει την ανάκαμψη. Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά από ένα διάστημα σχετικής υποχώρησης, μαζί με την επιστροφή της τρόικας και το ζήτημα της επόμενης δόσης του δανείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα πρόσφατο άρθρο της Wall Street Journal και, κυρίως, το σημερινό πρωτομαγιάτικο και εκτενέστατο άρθρο των Financial Times.

Περισσότερα

   

Καταναλωτικός οργασμός Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη

Πέμπτη, 28/04/2011 13:37

του Δημήτρη Δελεβέγκου από το www.capital.gr

Τη στιγμή που στην Ελλάδα η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων δεν έχει πάψει να διχάζει τον εμπορικό κόσμο, η γειτονική Κωνσταντινούπολη για διάστημα 40 ημερών κατάφερε να μετατραπεί σε παγκόσμιο εμπορικό κέντρο και να προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες.

Περισσότερα

   

Τον αρχαίο βωμό τον πάτησε το τρένο: μια ιστορία καταστροφής σε εξέλιξη

Τρίτη, 26/04/2011 20:13

http://1.bp.blogspot.com/-FIZ1hbd-UXM/TbbpmDg0PbI/AAAAAAAAELk/TjSukjM4uYM/s320/529783-thumb-medium.jpgΤα αρχαία είναι το τελευταίο πράγμα στην Ελλάδα που συγκινεί κάποιον έξω από εμάς τους ίδιους. Και τί κάνουμε; Όταν τα βρίσκουμε, στην καλύτερη περίπτωση τα ξαναθάβουμε. Για να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες του ηλεκτρικού. Για να συνεχιστούν τα έργα στις γραμμές. Οι πολίτες που έφτιαξαν το αχούρι στο Δημόσιο Σήμα, ας κάνουν κάτι και για ένα δύστυχο (και σημαντικό από αρχαιολογική άποψη) βωμό που είχε την ατυχία να βρίσκεται κοντά στις γραμμές και τον πάτησε το τρένο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι συμβαίνει.

Περισσότερα

   

Μια τολμηρή παρέμβαση Μπουτάρη: από τα Πανεπιστήμια για την Ελλάδα

Τετάρτη, 20/04/2011 08:35

Ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε χτες βράδυ μια ομιλία στη Σχολή Χημικών του ΑΠΘ από όπου έχει αποφοιτήσει. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο πολιτικό κείμενο που έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα, ένα παράθυρο ελπίδας για ανθρώπους που είναι στην πολιτική για να πουν την αλήθεια, με τόλμη, κι όχι για να συντηρήσουν την τοπική καρέκλα ή για να βγαίνουν κάθε μέρα στα πρωινάδικα. Η Θεσσαλονίκη έχει Μπουτάρη, έχει και Ψωμιάδη. Αυτό το δίλημμα είναι πια δίλημμα όλων μας.

Από τα καλύτερα του κειμένου: "η κομματικοποίηση των Πανεπιστημίων είναι ο Μουμπάρακ που έχει καθήσει στο σβέρκο της σπουδάζουσας νεολαίας".

Παρακάτω θα βρείτε τα βασικά σημεία και το πλήρες κείμενο.

Περισσότερα

   

Να μειώσουμε τους υπαλλήλους ή να μειώσουμε πραγματικά το κράτος;

Δευτέρα, 18/04/2011 16:59

του Χάρη Σαββίδη, αρχιτέκτονα d.p.l.g., μέλος της Δ.Ε. της Δράσης

Είναι εδώ και 2 τώρα χρόνια που η συζήτηση περί του μεγέθους του κράτους έχει φουντώσει χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής οδικός χάρτης προς το πολυπόθητο περιορισμένο νέο κράτος. Και όμως φαίνεται πως και αυτή η συζήτηση απέχει από την ουσιαστική αποτίμηση των υπηρεσιών του κράτους σήμερα και τη δυνατότητα απομείωσής του στο άμεσο μέλλον.

Παραδείγματα όπως εταιρείες αποξήρανσης λιμνών του περασμένου αιώνα που συνεχίζουν να υφίστανται ή αδυναμίας της διοίκησης να επιβάλλει ουσιαστικά τις μετατάξεις από προνομιούχες ΔΕΚΟ προς το Δημόσιο υπάρχουν δεκάδες και η αναφορά σε αυτές θα ήταν μια ακόμα τρύπα στο νερό.

Περισσότερα

   

Βόμβα Σημίτη: "Αναδιάρθωση τώρα"!

Σάββατο, 16/04/2011 16:28

Σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Κώστας Σημίτης ζητά «Αναδιάρθρωση τώρα»! «Η αναδιάρθρωση, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και δεν είναι σκόπιμη όταν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις. Όμως, μία καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση μας».

Περισσότερα

   

Δημοσκοπική συρρίκνωση για ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.

Σάββατο, 16/04/2011 16:23

Εικόνα κατάρρευσης και όχι απλώς πτώσης παρουσιάζει ο δικομματισμός στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αύριο σε Καθημερινή και Βήμα της Κυριακής. Η Public Issue εκτιμά ότι εάν γίνονταν εκλογές θα έπαιρναν μαζί λίγο πάνω από 60%, όχι σε δημοσκοπική ψήφο αλλά σε πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

   

Παπανδρέου: "ημερομηνία εξόδου από την κρίση δεν υπάρχει"

Παρασκευή, 15/04/2011 16:47

Μια πολύ σκληρή αλήθεια είπε ο Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αναγνώρισε για πρώτη φορά με ρητό τρόπο ότι "ημερομηνία εξόδου από την κρίση δεν υπάρχει". Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, είχε αναβάλει την εξειδίκευση των μέτρων για την επόμενη τετραετία για ... μετά το Πάσχα.

Περισσότερα

   

Αφού δεν μπορεί το κράτος, κατεδαφίζουν οι πολίτες και καθαρίζουν το Δημόσιο Σήμα

Τετάρτη, 13/04/2011 11:22

Είναι μια πρωτοβουλία πολιτών και οργανώσεων ο καθαρισμός οικοπέδων που περιλαμβάνονται στο χώρο του νεκροταφείου της αρχαίας Αθήνας και το κράτος, αν και τα είχε θέσει υπό απαλλοτρίωση, δεν είχε χρήματα για να τα κατεδαφίσει και να διαμορφώσει το χώρο.

ΔΕΙΤΕ τι έγινε από την Κυριακή που ξεκίνησαν οι εργασίες.

Περισσότερα

   

Οι απίστευτοι διάλογοι που οδήγησαν στην απόσυρση του νομοσχεδίου για τα τυχερά

Πέμπτη, 07/04/2011 14:48

Τίποτα δεν δείχνει καλύτερα το κλίμα σήμερα στην κυβέρνηση από τις φράσεις που αντάλλαξαν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον ΚΤΕ μέχρι να αποσύρει ο υπουργός οικονομικών το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Πρωταγωνιστές: Βάσω, Αμοιρίδης, Λιτζέρης και, σε χαμηλότερους τόνους, ο Γ. Φλωρίδης.

Περισσότερα

   

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου ζητούν να αποσύρει νομοσχέδιο

Πέμπτη, 07/04/2011 14:01

Να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, από το οποίο υπολογίζει να εισπράξει 700 εκ. ευρώ φέτος, απαιτούν από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, μία ακόμη αυτή την εβδομάδα, του Κοινοβουλευτικού Τομέα Έργου του ΠΑΣΟΚ. Ενδείξεις για κυβερνητική κρίση, επικοινωνία με Παπανδρέου και αβέβαιες εξελίξεις.

Περισσότερα

   

Άρθρο Σημίτη στην Καθημερινή της Κυριακής: τα βασικά σημεία

Πέμπτη, 07/04/2011 13:58

Πολιτικό σχέδιο, συνευθύνη των κομμάτων και προετοιμασία για αναδιάρθρωση του χρέους ζητάει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με άρθρο του στην Καθημερινή της Πέμπτης (Κυριακής - λόγω απεργίας). Τα βασικά σημεία, μαζί με την κριτική του στην κυβέρνηση:

Περισσότερα

   

"Άστο για αργότερα": ο Αλογοσκούφης αποκαλύπτει πώς μαζί με τον Καραμανλή μας οδήγησαν στη χρεωκοπία

Πέμπτη, 07/04/2011 11:41

Όποιος είχε ακόμη αμφιβολίες για το πώς έφτασε η Ελλάδα έως εδώ, πρέπει να διαβάσει δυο φορές την απίστευτη συνέντευξη Αλογοσκούφη στο Βήμα. Ένας πρωθυπουργός, ο Καραμανλής, που του λέει ο έμπιστός του υπουργός ότι η χώρα κατακρημνίζεται και απαντά: "άστο για αργότερα". Ένας υπουργός, διακεκριμένος οικονομολόγος, που ακούει τον πρωθυπουργό να του λέει να αφήσει τη χώρα σε πορεία καταστροφής και δεν παραιτείται μέχρι που τον διώχνουν. Και τώρα αφήνει αιχμές για τον Πρωθυπουργό και το διάδοχό του, ότι "έκανε λάθος εκτιμήσεις". Ενώ και σωστές να ήταν, όπως έχει αποδείξει προηγουμένως ο ίδιος, για την καταστροφική κυβέρνηση της Ν.Δ. καμμία διαφορά δεν είχε. Ποιός ήταν χειρότερος; Δεν είναι επίκαιρο το ερώτημα - "άστο για αργότερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ.

Περισσότερα

   

Το σχέδιο για το Φάληρο: Μια καλή μελέτη ξεκινά από σωστά δεδομένα, υψηλού επιπέδου έρευνα και σωστό προϋπολογισμό!

Σάββατο, 02/04/2011 22:45

του Χάρη Σαββίδη, αρχιτέκτονα d.p.l.g., μέλος της Δ.Ε. της Δράσης

Ας υποθέσουμε πως είστε κράτος και έχετε ένα χώρο που σας ανήκει τον οποίο και θέλετε να αξιοποιήσετε.
Πριν ακόμα αναθέσετε σε κάποιον να τον μελετήσει, φυσιολογικό είναι να καταγράψετε τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής. Φυσιολογικό επίσης είναι να καταγράψετε τι υπάρχει εκεί και να αποφασίσετε τι θα περισώσετε από αυτά που υπάρχουν και τι θα καταστρέψετε προκειμένου να αξιοποιήσετε την έκταση που κατέχετε.

Έτσι κύλησαν και τα χρόνια από το 1998 μέχρι σήμερα για την περιοχή του Φαληρικού όρμου.
Το κράτος μεταπολεμικά δημιούργησε, μπαζώνοντας τη θάλασσα, ένα μεγάλο κομμάτι παραθαλάσσιας έκτασης πολλών εκατοντάδων στρεμμάτων. 

Περισσότερα

   

Οι τζαμπατζήδες είναι φτηνότεροι!

Τρίτη, 29/03/2011 13:32

του Φοίβου Καρζή

"Αρχίζει το κυνήγι των τζαμπατζήδων", διαβάσα και είπα να χαρώ που θα μας κοστίζουν λιγότερο οι δημόσιες συγκοινωνίες και θα μπει μια τάξη, έστω στο στρεβλά χαρατσωμένο σύστημα των εισιτηρίων. Νωρίς χάρηκα... Λίγα μαθηματικά του δημοτικού δείχνουν ότι η απηνής δίωξη των παραβατών που εξήγγειλε υπερηφάνως ο γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κοστίζει περισσότερο από τους τζαμπατζήδες!

Περισσότερα

   

Μεγάλες ζημιές και στο Mega, σταμάτησε να εκπέμπει πρόγραμμα το Alter

Δευτέρα, 28/03/2011 14:59

Δραματικές για το χώρο των Μέσων, έντυπων και ηλεκτρονικών, είναι οι εξελίξεις στα μεγάλα συγκροτήματα εφημερίδων και τηλεόρασης. Μετά τις ζημίες 47 εκ. ευρώ του ΔΟΛ για το 2009, ζημιές 27,5 εκ. ευρώ ανακοίνωσε και το Μέγκα (Τηλέτυπος ΑΕ), ενώ το Άλτερ σταμάτησε να εκπέμπει οτιδήποτε εκτός από "κονσέρβα" επαναλήψεων.

Περισσότερα

   

Με δεδομένες τις υπερφίαλες φιλοδοξίες του ΥΠΕΚΑ για την πόλη μας, μήπως να προχωρούσαμε στα εύκολα και τα ανέξοδα…

Σάββατο, 26/03/2011 17:39

Του Χάρη Σαββίδη, αρχιτέκτονα d.p.l.g., μέλους της Δ.Ε. της Δράσης

Η κατάσταση της κυβέρνησης είναι σήμερα πιο κρίσιμη από κάθε άλλη φορά. μεγάλες αποφάσεις, μοναδικές συγκυρίες κάνουν το κάθε βήμα εξαιρετικά κρίσιμο για την πορεία της χώρας. Μέσα σε αυτό το κλίμα έχει γίνει απόλυτα κατανοητό στον πολίτη, τόσο ως επικοινωνιακό μήνυμα μέσω των Μ.Μ.Ε., όσο και πρακτικά στις συναλλαγές του με το κράτος: Ότι το δημόσιο αδυνατεί να πληρώσει για οτιδήποτε ή να φέρει εις πέρας οτιδήποτε απαιτεί χρήματα.

Περισσότερα

   

Βαριές (και ασήκωτες) ζημιές 47 εκ. ευρώ πέρυσι για το ΔΟΛ

Πέμπτη, 24/03/2011 16:28

Η εικόνα των οικονομικών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, όπως καταγράφεται στον ισολογισμό του, παραπέμπει σε εξαιρετικά δύσκολη χρονιά και προδιαγράφει περίοδος έντονης ανασφάλειας και περικοπών. Οι ζημίες έφτασαν τα 47 εκ. ευρώ, ενώ τα αναλυτικά στοιχεία είναι ακόμη πιο "μαύρα" .

Περισσότερα

   

Έπεσε ο Σόκρατες (στο λάκκο με τα χρέη)

Πέμπτη, 24/03/2011 16:26

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο απέρριψε το πρόγραμμα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος για τη λήψη νέων μέτρων μείωσης των δημοσίων δαπανών ανοίγοντας το δρόμο στην πολιτική αστάθεια αλλά και την ένταξη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες.

Περισσότερα

   

Σελίδα 2 από 166

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ