Τι είδους κέντρο ερευνών της Microsoft χρειάζεται η Ελλάδα;

Δευτέρα, 17/01/2011 19:25

του Φοίβου Καρζή

Διάβασα πρόσφατα για το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft. Ότι μεταφέρεται από το κέντρο της Αθήνας στα γραφεία της Εταιρείας στο Μαρούσι και υπάρχει μια ερμηνεία (δεν την υιοθετώ και ελπίζω να μην ισχύει) ότι αυτό σηματοδοτεί συρρίκνωσή του, εξαιτίας της διάψευσης των προσδοκιών της εταιρείας για στενότερη συνεργασία -δηλαδή περισσότερες συμβάσεις- με το Δημόσιο, μετά την επίσκεψη του Μπιλ Γκέητς στην Ελλάδα το 2008, που είχε πολλά ταρατατζούμ και ομιλίες και Μέγαρα και γκράντε συναντήσεις, αλλά από ουσία δεν είδα και πολλά πράγματα. 

Περισσότερα

 

Βουλευτής προτείνει περικοπή του μισθού των βουλευτών κατά το ένα τρίτο!

Δευτέρα, 17/01/2011 10:45

Με τίτλο "Εμείς οι βουλευτές να δώσουμε το παράδειγμα" μια βουλευτής από την επαρχία προτείνει να περικοπεί ο μισθός των 300 κατά ΔΙΠΛΑΣΙΟ ποσοστό από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων! Είναι η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας, και το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή (και φυσικά έγινε γαργάρα...)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το.

Περισσότερα

   

Krugman: Το ευρώ ήταν καταδικασμένο να αποτύχει

Παρασκευή, 14/01/2011 16:45

του Paul Krugman από τους New York Times

«Υπάρχει κάτι παράξενα εύστοχο στο γεγονός ότι η τρέχουσα ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση ξεκίνησε από την Ελλάδα. Γιατί τα δεινά της Ευρώπης θυμίζουν κλασική ελληνική τραγωδία, στην οποία ένας ευγενής άνδρας καταστρέφεται από ένα μοιραίο λάθος ύβρεως». Τα παραπάνω αναφέρει ο Νομπελίστας οικονομολόγος, Paul Krugman σε εκτενές άρθρο που δημοσιεύεται στους The New York Times, με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου 2011 και τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να σωθεί;»

Περισσότερα

   

Αποχαιρετισμός στα Media (...όπως τα ξέραμε)

Παρασκευή, 14/01/2011 09:59

του Μάνου Σιφονιού από το capital.gr

Ο Τύπος και τα ΜΜΕ, όπως τα γνωρίζουμε τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν μπει πλέον στο δρόμο χωρίς επιστροφή. Με μια έξυπνη διατύπωση με θετικό πνεύμα έγινε πρόσφατα το μνημόσυνο για το ιστορικό καθημερινό ΒΗΜΑ. Εν ολίγοις μας είπαν ότι, «αφού από τους 90.000 που μας διαβάσανε, μόνο 8.000 είδαν την έντυπη και 82.000 την ηλεκτρονική έκδοση, διακόπτουμε την έντυπη και πάμε σε μια νέα ηλεκτρονική απαντώντας στα αιτήματα των καιρών (εδώ ακούγεται το ταρατατζούμ), αφού πλέον σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια πολίτες εγκαταλείπουν τις καθημερινές εφημερίδες και επιλέγουν να ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα, μέσω του Internet». Εδώ μάλλον γίνεται κάποιο λάθος, που αν δεν κατανοηθεί γρήγορα, μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα. Οι αναγνώστες εφημερίδων δεν εγκαταλείπουν ακριβώς τις εφημερίδες, αλλά μάλλον... τα εγκόσμια!

Περισσότερα

   

Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλη καταστροφή: μια πρόταση για το τζαμί στην Αθήνα

Τετάρτη, 12/01/2011 17:22

του Χάρη Σαββίδη, μέλους Δ.Ε. της "Δράσης"

Είναι εδώ και 8 περίπου χρόνια, από την εποχή της ολυμπιακής προετοιμασίας που τέθηκε το ζήτημα κατασκευής επίσημου χώρου της μουσουλμανικής θρησκείας στην Αθήνα. Ελπίδα όλων, η στέγαση της πίστης του ενός περίπου εκατομμυρίου μεταναστών συμπολιτών μας. Παράνομοι ή νόμιμοι, οι μουσουλμάνοι αναζητούν χώρο να προσευχηθούν χωρίς να ντρέπονται για αυτό!

Περισσότερα

   

Wikileaks για τις απόρρητες συνομιλίες Χρυσοχοϊδη με ΗΠΑ για την τρομοκρατία

Τετάρτη, 12/01/2011 10:15

Από Τα Νέα - επιμέλεια: Αριστοτελία Πελώνη Περικλής Δηµητρολόπουλος Κίττυ Ξενάκη.

Συζητήσεις του τότε αµερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Ντ. Σπέκχαρντ (κέντρο) µε τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη (αριστερά) και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόµου (δεξιά) καταγράφονται στα τηλεγραφήµατα που διέρρευσαν µέσω Wikileaks. Ενα από... τα θέµατα ήταν η λαθροµετανάστευση και βασικό η τρομοκρατία.

Περισσότερα

   

Να πάνε κάποιοι φυλακή: Ωραία αυταπάτη!

Τετάρτη, 12/01/2011 09:45

του Λευτέρη Κουσούλη

Έχει πάρει θέση καθημερινού συνθήματος και το ακούμε από όλα τα χείλη: Να πάνε κάποιοι φυλακή. Το πλήθος των Ροβεσπιέρων προφανώς εννοεί, ότι πρέπει να πάνε κάποιοι φυλακή, επειδή η Ελλάδα έχει φτάσει στη σημερινή τραγική κατάσταση. Δε χρειάζονται και πολλές-πολλές αναλύσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασπάζεται το σύνθημα: Να πάνε κάποιοι φυλακή.

Περισσότερα

   

Κάτω από το 5% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου

Τρίτη, 11/01/2011 14:33

Κάτω από το ψυχολογικό όριο του 5% διαμορφώθηκε το επιτόκιο των εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου στη σημερινή δημοπρασία που αποτέλεσε τεστ για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Το ποσό που άντλησε το Δημόσιο ήταν 1,95 δις ευρώ, με επιτόκιο 4,9% έναντι 4,82% στην προηγούμενη έκδοση του Νοεμβρίου. 

Περισσότερα

   

Ποδηλατικός 'Χαφιές'

Δευτέρα, 10/01/2011 17:22

της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Δεν είμαι κουτσομπόλα. Ούτε και θέλω να παρακολουθώ τι λέει ο κόσμος. Να στήνω αυτί για να ακούσω τις κουβέντες του διπλανού. Δεν το θέλω αλλά συμβαίνει, κυρίως εξαιτίας του ποδηλάτου, με το οποίο έχω σταδιακά αντικαταστήσει τις δυσκίνητες αστικές συγκοινωνίες.

Διαπίστωσα ότι το Κέντρο τελικά δεν είναι και τόσο μακριά, ο Προαστιακός βοηθά τις Κυριακάτικες ποδηλατοβόλτες και η Ποσειδώνος είναι ένας ωραίος ποδηλατόδρομος με εσωτερικά δρομάκια κατά μήκος της παραλίας που σε κρατούν μακριά από τους έγκαυλους της ασφάλτου.

Περισσότερα

   

Απέναντι στο "φράχτη" του Έβρου: η μετανάστευση, ο ρατσισμός και η πραγματικότητα

Κυριακή, 09/01/2011 20:58

του Φοίβου Καρζή

Προσπάθησα να μη γράψω για τον περίφημο “φράχτη” - γιατί δεν κρύβω πως αισθάνθηκα αμηχανία στο άκουσμα της είδησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύμβολο είναι κακό. Πιάνεται η ψυχή του ανθρώπου στην ιδέα ότι χρειάζεται να φτιάχνουμε φράχτες – σήμερα στον Έβρο, αύριο πού, στον Άγιο Παντελεήμονα ή ανάμεσα στο σαλόνι και το δωμάτιο υπηρεσίας (της οποίας η εθνικότητα διόλου δεν μας ενοχλεί στο βαθμό που δεν ζητάει αύξηση, ένσημα και σκουπίζει καλά την κουζίνα).

Το σύμβολο είναι κακό και επειδή παραπέμπει ευθέως σε άλλους φράχτες – τον περίφημο ισραηλινό για παράδειγμα, που είναι λυπηρό αλλά αποδείχτηκε στυγνά αποτελεσματικός. Ο φράχτης είναι δείγμα, έμβλημα και όργανο καταπίεσης. Αλλά η καταπίεση υπάρχει και χωρίς το φράχτη. Και στο βαθμό που τα εθνικά κράτη παραμένουν ο βασικός τρόπος πολιτικής συγκρότησης του κόσμου στον οποίο ζούμε, η μετανάστευση, όπως πάντοτε στην ιστορία, ήταν και παραμένει μια ιστορία βίας.

Περισσότερα

   

Stiglitz: "Σαφώς εσφαλμένη" η στρατηγική λιτότητας στην Ευρώπη

Παρασκευή, 07/01/2011 12:13

«Σαφώς εσφαλμένη» χαρακτήρισε την στρατηγική της Ευρωζώνης για περιστολή των δαπανών με στόχο τη μείωση του χρέους στον απόηχο της πιστωτικής κρίσης, ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι μια τέτοια στρατηγική ενδέχεται να αποδεδειχθεί αντιπαραγωγική για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της περιφέρειας.

Περισσότερα

   

Χωράμε; 7 δισεκατομμύρια οι κάτοικοι στη Γη το 2011

Τετάρτη, 05/01/2011 21:17

Πόσους ανθρώπους χωράει ο πλανήτης; Πόσους μπορεί να θρέψει χωρίς να φάνε ο ένας τον άλλο και χωρίς να καταστρέψουν εντελώς τη Γη; Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού συνεχίζεται με εκρηκτικούς ρυθμούς και φέτος θα αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια ψυχές.

Περισσότερα

   

Παρακαλούμε, απελευθερώστε μας από τα κλειστά πρακτορεία ανοιχτών επαγγελμάτων!

Τρίτη, 04/01/2011 11:44

 του Χάρη Σαββίδη, αρχιτέκτονα d.p.l.g. μέλος της Δ.Ε. της Δράσης

Έγραφα -Μάιο 2009- στο blog από το οποίο υπερασπίζομαι τις το επάγγελμα που επέλεξα να κάνω: «…Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία όλου του κλάδου της Οικοδομής είναι η διάκριση των ρόλων όλων των εμπλεκομένων μερών στην ολοκλήρωση ενός έργου. Πρέπει να κατανοηθεί και να θεσμοθετηθεί ο ρόλος του μηχανικού είτε ως συμβούλου – μελετητή / επιβλέποντος, είτε ως κατασκευαστή / εργολήπτη, είτε ως Διευθυντή Έργου. Και οι τρείς ειδικότητες είναι σημαντικές, με συγκεκριμένες ευθύνες τόσο για θέματα ποιότητας όσο και για θέματα ασφάλειας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

Περισσότερα

   

Γυναίκα δημοσιογράφος "βαθύ λαρύγγι" της Siemens στο περιβάλλον Καραμανλή!

Κυριακή, 02/01/2011 10:59

Την ύπαρξη μιας γυναίκας πληροφοριοδότη της Siemens στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή προβάλλει η διαδικτυακή έκδοση του Πρώτου Θέματος. Υποστηρίζει πως πρόκειται για δημοσιογράφο με άμεση επαφή στον πιο στενό κύκλο του πρώην πρωθυπουργού, η οποία έστελνε ενημερωτικά σημειώματα προς το Μιχάλη Χριστοφοράκο. Το Π.Θ. δημοσιεύει μερικά από τα απίστευτου περιεχομένου σημειώματα, στα οποία ο κ. Καραμανλής περιγράφεται ως άβουλο πρόσωπο που άγεται και φέρεται από τους συμβούλους του, αλλά και ως αλκοολικός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι γράφουν.

Περισσότερα

   

Βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

Πέμπτη, 30/12/2010 14:22

Σε ένα εντυπωσιακό σε ισχύ και εκτέλεση, αλλά και με έντονους συμβολισμούς χτύπημα προχώρησαν τρομοκράτες το πρωί της Πέμπτης. Παγιδευμένο με εκρηκτικά μοτοποδήλατο εξερράγη στις 8.20' έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στη Λουίζης Ριανκούρ, προξενώντας ιδιαίτερα μεγάλες ζημιές σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Περισσότερα

   

Ίχνη αισιοδοξίας για την Ελλάδα από το Newsweek

Τετάρτη, 29/12/2010 23:07

Θετικές κρίσεις για την πολιτική της κυβέρνησης και προσωπικά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου διατυπώνει το περιοδικό Newsweek με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοσή του. Σε εκτενή ανάλυση του Stefan Theil, όσο αφορά τις προοπτικές έκβασης της ευρωπαϊκής οικονομίας, δίνεται έμφαση στην περίπτωση της Ελλάδας. Παρά το ότι σημειώνεται «η αποτυχία του οικονομικοπολιτικού συστήματος της Ελλάδας» και ότι πρόκειται για χώρα «μοναδική στη δυσλειτουργικότητα» ή ως το "πλέον σπάταλο και διεφθαρμένο δυτικό κράτος", υπογραμμίζοντας τη "συντριβή" της Ελλάδας από το εθνικό χρέος των 400 δισ. δολαρίων, ο δημοσιογράφος εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για τις οικονομικές και γενικότερες προοπτικές της Ελλάδας.

Περισσότερα

   

Η αδύνατη νέα αφήγηση

Τετάρτη, 22/12/2010 23:01

του Λευτέρη Κουσούλη από το aixmi.gr

Ακούμε τους τελευταίους μήνες αλλά και τις τελευταίες ημέρες από κυβερνητικούς παράγοντες, την ανάγκη για μια “νέα αφήγηση” ή ένα “νέο αφήγημα”. Οι λέξεις, μέσα στη ροή της πολιτικής καθημερινότητας, ακούγονται όμορφα. Προφανώς, οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να μιλήσουν για την ανάγκη ενός συγκροτημένου σχεδιασμού της κίνησης και των πραγμάτων της χώρας, στον ιστορικό κύκλο που διανύουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια...

Περισσότερα

   

Δικαστική προσφυγή Bloomberg κατά ECB για την απατηλή "εξαφάνιση" του ελληνικού χρέους

Τετάρτη, 22/12/2010 11:47

Η απόκρυψη των πιο επίμαχων εγγράφων για το πώς φτάσαμε στην ελληνική κρίση οδηγείται σε δικαστική λύση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Το πρακτορείο Bloomberg στρέφεται κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την απόφασή της να μην δημοσιοποιήσει δύο εκθέσεις που αποκαλύπτουν τη χρήση των περιβόητων swaps (συμφωνιών ανταλλαγής χρέους σε διαφορετικά νομίσματα) που ήταν η μέθοδος "εξαφάνισης" χρέους ώστε να εμφανίζεται μικρότερο στα στατιστικά στοιχεία. Το συνοδευτικό κείμενο, που αναφέρει ότι έτσι η Ελλάδα αλλοίωσε και μείωσε τεχνητά το χρέος, διέρρευσε και δημοσιοποιήθηκε από το Bloomberg.

Περισσότερα

   

Η τηλεόραση της μαμάς μου

Τρίτη, 21/12/2010 23:31

από το blog της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου

Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για την τηλεόραση της μαμάς μου. Ακούγεται σαν έκθεση της πρώτης δημοτικού αλλά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ μια πιο ειλικρινή και σταράτη δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα. Xηρ μη αουτ! που λένε και οι Άγγλοι..

Η παμπάλαιη τηλεόραση της μαμάς λοιπόν έχει χαλάσει εδώ και λίγο καιρό και παραμορφώνει ανελέητα κάθε τι που εμφανίζεται στο γυαλί. (Στο κυρτό χοντρό γυαλί της που ουδεμία σχέση έχει με τις σημερινές flat οθόνες - μικρή επισήμανση για τους νεότερους).

Περισσότερα

   

Παπανικολής: τι απαντούν ΓΕΝ, Βενιζέλος

Τρίτη, 21/12/2010 18:06

Σε ύποπτους κύκλους αποδίδουν το ΓΕΝ και ο υπουργός Άμυνας την πληροφορία της ιστοσελίδας defencenet.gr για αβαρίες στο υποβρύχιο Παπανικολής, ενώ το ΓΕΝ χαρακτηρίζει "μυθολογία" την επωνυμία του σκάφους ως "υποβρύχιο που γέρνει". Πάντως, έχουν υπάρξει άπειρα δημοσιεύματα με αυτό τον τίτλο, ενώ επί χρόνια με το ίδιο επιχείρημα της κλίσης δεν το παρελάμβαναν οι ηγεσίες του υπουργείου Αμυνας και το ίδιο το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Περισσότερα

   

"Ξεφλούδισε" το υποβρύχιο που γέρνει!

Τρίτη, 21/12/2010 13:20

Το περιβόητο υποβρύχιο "Παπανικολής" που έγινε γνωστό ως "το υποβρύχιο που γέρνει", έφτασε στην Ελλάδα μετά την παραλαβή του από την κυβέρνηση (μετά από πολλές αρνήσεις προηγουμένως). Και πώς έφτασε; Ξεφλουδισμένο! Με σκασίματα στην επίστρωση και χωρίς σόναρ, σύμφωνα με το σάιτ defencenet.gr

Περισσότερα

   

Σελίδα 6 από 166

Ο Σφυγμός της Μέρας

Και στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο 10 με 12 στον

και στο

 

Blog Talk

 

 

Προκήρυξη για ... σκέψεις

 

Οι πρώτες σελίδες

Ο οικονομικός τύπος

Οι αθλητικές εφημερίδες

 Αξίζει να διαβάσετε

Συναρπαστική και διαφωτιστική για το πώς λειτουργούν οι αγορές αφήγηση του Ελληνοαμερικανού που επί χρόνια προειδοποιούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, την "πυραμίδα Madoff", από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 


Νέο τεύχος

Η Ευρώπη των 27

μια εκπομπή του Κώστα Αργυρού

ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ